jueves, 5 de marzo de 2015

El sistema educatiu més exitós d'Europa

Tractant el tema de l’educació i el sistema educatiu vaig recordar que fa poc vaig llegir un article (que adjunte a continuació) sobre quin era el sistema educatiu més exitós d’Europa i quines eres les claus.

Aquest sistema educatiu es basa fonamentalment sobre aquests principis:

  •           El 95% dels centres son públics. I la ensenyança es gratuïta, així com el material i el menjador.
  •            L’educació obligatòria comença als set anys.
  •        Els alumnes comencen amb les assignatures més senzilles com l’educació física i la seua llengua pròpia. Més tard, las matemàtiques, ciència, historia i llengües estrangeres.
  •            Als deu anys u onze anys comencen a rebre qualificacions numèriques per aquestes matèries.
  •            Un altra de las característiques més importants del sistema finés es que cada col·legi te la seua pròpia organització en funció de les seues necessitats. El govern central te un percentatge baix en la organització del pla curricular.
  •            Els professors allí no son funcionaris tal i com ho entenem en Espanya; poden ser acomiadats, encara que no és una cosa habitual.

Aquestes característiques entre moltes altres defineixen el país més eficient a nivell educatiu. Resulta curiós que a Espanya les reformes aplicades al sistema educatiu no s’assemblen ni una mica a les citades anteriorment, més be van en direcció oposada. Un exemple ben clar és el cas de l’educació física, mentre aquells països amb un alt nivell educatiu inclouen diverses hores a la setmana, a Espanya la LOMCE les redueix. 

Us recomane que llegiu aquest article i reflexioneu.




No hay comentarios:

Publicar un comentario